T e m p t a t i v a
p a i s a t g e

un projecte de Sitesize

Museu de la Vida Rural
L'Espluga de Francolí
Exposició del 15 d'octubre 2015 al 10 de gener 2016

Temptativa paisatge és un projecte que parteix de l’experiència directa amb el lloc, un apropament que és alhora constructiu i emocional. L’exposició que presentem posa a prova la transformació del paisatge des de la imaginació com un exercici de projecció més enllà del que és possible i ho fem a partir de les pintures del paisatgista Vila-Puig. Així com del rescat d’allò que hi ha de real en el paisatge i de la descoberta de l’imaginari simbòlic del nostre entorn.

+info:
Temptativa paisatge

   
   

Artistic Networking around the Mediterranean: Realities and Challenges
Workshop 14-15.5.2015 Goethe-Institut Barcelona

Roger de Flor, 224 08025 Barcelona
Free entrance for the summary session on Friday, from 16 to 18h

Participants Khaled Bouzidi, Annalisa Cannito, Sonja Linke, Hichem Merouche and Víctor de las Heras: TCD / DJART ‘14 / Cultural Innovators Network Xavier de Luca: TCD / JISER Laia Farrera: Equal for Equal / Cultural Innovators Network Caram Kapp: Spring Lessons mit TAK / Cultural Innovators Network Pau Catà: CeRCCA and NACMM Elvira Pujol: SiteSize Herman Bashiron Mendolicchio: InterArtive Mireia Estrada: JIWAR Marta Gràcia: ArtMotile Laia Ramos: iD Idensitat Toni Cots: “Communities of practice for the public value of culture in the Southern Mediterranean'' Matteo Guidi & Giuliana Racco: “The Artist and the Stone” Jonàs Sala: verkami Institutions Catalanarts, Interarts, Ramon Llull, Instituto Italiano di Cultura de Barcellona

+info: http://www.goethe.de/ins/es/es/bar/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20534342

   
   

Zona_Sur "existe"
Agenda de encuentros, visitas y recorridos por la Zona_Sur de Jerez.

Organizado por la Asociación de mujeres por la Igualdad y el Progreso. Entidades ambas dedicadas a dar visibilidad a la situación del barrio y su potencial.

Las asociaciones ‘Creando futuro‘ y la ‘Asociación de Mujeres por la Igualdad y el Progreso’ del barrio de Torresoto de Jerez nos han invitado a conocer y compartir el trabajo que vienen realizando.

Jerez, del 26 de marzo al 1 de abril

+info:
http://www.sitesize.net/blog/?p=303

   
   
QUADERN de les idees les arts i les lletres
aquest nº197 amb un dossier especial dedicat a Sitesize

Sitesize / Memòria, escala i arrelament Marta Serra http://quadern.fundacioars.org/sitesize-memoria-escala-i-arrelament/

Sitesize / «Ens interessen els espais en transformació»
Entrevista a Sitesize per Marta Serra
http://quadern.fundacioars.org/sitesize-ens-interessen-els-espais-en-transformacio/

Sitesize / Projectes a Sabadell i el Vallès (2002-2014) Sitesize http://quadern.fundacioars.org/sitesize-projectes-a-sabadell-i-el-valles-2002-2014/

   
   
Prácticas artísticas en el espacio público

Presentaciones y mesa redonda
Intervienen: María Mur, CONSONI. Javier Abarca, URBANARIO. Xavier Ballaz, OPEN WALLS. Laia Ramos, IDENSITAT. Bani Brusadin, THE INFLUENCERS y Elvira Pujol, SITESIZE.

MEDIALAB PRADO. El Lab
Calle Alameda 15 / Pza de las letras
Lunes 15 de diciembre 2014 de 16,30h a 20,30h

Jornada organizada por la Dirección general de Patrimonio y Calidad del Paisaje Urbano.
   
   

Taller de Sitesize #Media Art Terrae, geopolítica i creativitat a la mediterrània, una aproximació al projecte #Media-Art-Terrae en l’escenari de la ciutat-port de Barcelona.

dins l’exposició:
Relat de les belles coses falses, una exposició de paisatges
ARTS SANTA MÒNICA, Barcelona


Dissabte 15 de novembre 11h – 14 h. Sala d’actes ARTS SANTA MÒNICA, Barcelona
Dissabte 22 de novembre Taula rodona i debat amb amb Alfred Porres, Salonnieres i Sitesize.

+info. http://www.sitesize.net/blog/?p=186

   
   

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

que serà el proper DIJOUS 13 DE NOVEMBRE a les 19.30h
al MACBA, fòrum Convent dels Àngels


En el context de l’exposició Nonument, Sitesize, conjuntament amb Jeffrey Swartz i Ferran Aisa, presentarem la publicació que acompanya la peça exhibida en aquesta mostra.

¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! és una recerca i seguiment d’experiències d’aprenentatge popular en diferents enclaus de Barcelona i d’altres poblacions veïnes que es presenta com un recorregut obert i inconclús.

Els itineraris realitzats durant el 2012-13 que recollim en aquest llibre es concreten en llocs, fets, organitzacions comuns; sempre persones lliures que creen i recreen una construcció agitada i serena d’un saber. La present edició s’inicia amb una introducció de Manuel Delgado, que dóna pas a un glossari mínim de termes i referències sorgides al llarg del projecte i que formen part d’aquesta altra memòria feta de recorreguts anònims, monuments invisibles, experiments, combats, creació d’universos i somnis urgents. La publicació també inclou texts d’Isabel Segura, Gerard Horta, Jeffrey Swartz, i les col·laboracions de Nelly Peyró, Eduard Masjuan i Produccions Nòmades.

+info: publicació ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!
http://www.macba.cat/ca/catalunya-termina-aqui/1/activitats/activ

   
   

Convocatoria Sitesize [ ESPAI D'ART ]
residències per artistes, creadors i investigadors
programa 2014/15: <artistes en dissidència>

Oferim estancies temporals al nostre espai. Es prioritzaran les propostes que tinguin relació amb les línies de treball i de recerca de Sitesize.
El programa 2014/15 porta per lema <artistes en dissidència> i està dedicat a projectes, recerques i creacions que mostrin desacord, oposició o desavenencia total o parcial amb els ordres establerts i les ideologies dominants i busquin i generin nous espais de legitimitat. Es defineix i s'ofereix com un espai d'experimentació i assaig permanent.

Se pone en marcha el programa de residencias para artistas, creadores e investigadores. Ofrecemos estancias temporales en nuestro espacio. Se priorizarán las propuestas que tengan relación con las líneas de trabajo y de investigación de Sitesize.

El programa 2014/15 lleva por lema <artistas en disidencia> y está dedicado a proyectos, investigaciones y creaciones que muestren desacuerdo, oposición o desavenencia total o parcial con los órdenes establecidos y las ideologías dominantes y busquen y generen nuevos espacios de legitimidad. Se define y ofrece como un espacio de experimentación y ensayo permanente.

+info: http://www.sitesize.net/blog/

   
   

Residencias de investigación 2014 – 2015
Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia

Sitesize ha ganado una de de las cinco residencias de investigación que cada año concede el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. El programa pretende ampliar e introducir líneas cruciales de la investigación teórica y artística en el Museo, al tiempo que generar dinámicas de participación entre los distintos departamentos de la institución y la comunidad de investigadores.

La investigación que desarrollará Sitesize, trata de resignificar la contemporaneidad de las pedagogías libertarias en el estado español en el marco de la creación artística actual, indagar en su genealogía e identificar la formación de un nuevo ciclo histórico para comprender como se transforman y emergen las experiencias y saberes.

+info: http://www.museoreinasofia.es/pedagogias/centro-de-estudios

 

   
   

Resolució d’inadmissió (exp. 2014/00403)
dins l'exposició Nonument

L'exposició Nonument investiga criticament la noció de monument, les seves implicacions simbòliques i polítiques, així com les conflictives relacions entre esdeveniment, commemoració i espai públic.

Exposició comissariada per Josep Bohigas i Bartomeu Marí
Participació de Sitesize a l'exposició amb la peça:
Resolució d’inadmissió (exp. 2014/00403)

Una propuesta que investiga criticamente la noción de monumento, sus implicaciones simbólicas y políticas, así como las conflictivas relaciones entre acontecimiento, conmemoración y espacio público.

Exposición comisariada por Josep Bohigas y Bartomeu Marí
Participación de Sitesize en la exposición con la pieza:
Resolució d’inadmissió (exp. 2014/00403)


MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Convent dels Àngels

Exposició del 10 sep. 2014 - 08 feb. 2015

+info: http://www.macba.cat/es/expo-nonument

   
   

Las cuencas como laboratorios de gobernanza
Imaginario geopolítico ambiental
Ecuador Político. Nodo Sur


Una plataforma de investigación y generación de conocimiento que cuenta con diferentes actores y organizaciones activas de las cuencas de los ríos Paraná, del Plata y Matanzas Riachuelo en Argentina.
Una experiencias de investigación territorial con invitados y referentes locales de las comunidades de base en sus propios escenarios complejos para promover herramientas y acciones orientadas a desarrollar una nueva imaginación ambiental y geo-política.

Sitesize participa en la investigación itinerante
Cuenca del Paraná (Argentina)
entre el 11 y el 25 de julio

Proyecto organizado por Ala Plástica y el colectivo M7Red

+info: http://cuencaslab.wordpress.com/

   
   

 

Ciuatadans 22@. Sitesize, 2004

Vídeo enregistrat al llarg de l’any 2003 al barri de Poblenou de Barcelona, on te lloc la construcció del pla urbanístic 22@. Aquest pla impulsat per l’Ajuntament, pretén situar Barcelona dins el mapa internacional de ciutats globals.
El treball és una sintesi en format video del projecte de seguiment realitzat al llarg de tot l'any 2003 i que prenent la base argumental del canvi urbà del Poblenou s'ha anat construint en format on line a www.sitesize.net/poble9 com un diari temporal dels encontres i els lligams traçats amb les persones, col·lectius i actors socials implicats i sotmesos a les exigencies d'aquesta transformació.

Projecció del vídeo i presentació de Sitesize
dijous 3 de juliol a les 22.00h a ESCOPOFILIA


Sessió especial d' ESCOPOFíLIA a la La Flor de Maig
en commemoració de la derrota del Forum 2004

Doctor Trueta, 195 (metro Poblenou)
Grup de Treball Etnografia dels Espais Públics
Contraplano Laboratori d'Acció Documental

+info: Ciutadans22@

   
   

On Mediation 2: Barcelona Inspira
dins el projecte ONMEDIATION Teoría y prácticas curatoriales en el arte global

Una cerca en l’arxiu de La Fundació Antoni Tàpies ha permès reconstruir el retrat crític de Barcelona que vehiculaven les exposicions que el centre va dedicar, al llarg dels anys noranta, a Krysztof Wodiczko, Hans Haacke i Craigie Horsfield. Aleshores, la ciutat ja posava en evidència una sèrie de problemes –la concentració de capital corporatiu, l’especulació immobiliària, la gestió de la immigració, l’erosió de la idea d’esfera pública...– que els anys posteriors han accentuat. Per mitjà del treball recent de
diferents artistes i col·lectius, el projecte Barcelona Inspira proposa una actualització de totes aquelles qüestions.
Coordinació: Christian M. Alonso
Col·laboració: Arxiu Fundació Antoni Tàpies, Arts Combinatòries i Prototips en Codi Obert
Artistes: Adrian Melis, Enmedio, Sitesize, Daniela Ortiz i Xose Quiroga, Azahara Cerezo & Mario Santamaría.

Exposició: del 19 al 24 de maig
Presentació del projecte Construcció Autònoma de Sitesize a ON MEDIATION
23 de maig, 18h
www.sitesize.net/construccioautonoma/

Cercle Artistic de Sant Lluc
Carrer dels Mercaders, 42 Barcelona

+info: http://artglobalizationinterculturality.com/es/actividades/seminarios/on-mediation/

   
   

>>*sekw-

*sekw- toma como punto de partida la raíz indoeuropea homónima para articular un recorrido por obras y proyectos de artistas de Barcelona que en los últimos años han tocado la cuestión catalana o el asunto de lo español. A su vez, esta dialéctica se ve atomizada por puntos de fuga que ponen en crisis su construcción dualista, derivando finalmente en una "vuelta al origen" que cuestiona el modelo de estado-nación como estamento y a sus representaciones como régimen identitario.

Sitesize participa en la exposición comisariada por Alex Brahim
para la galería 6mas1 (c/ Piamonte, 21 Madrid)
en el marco de a3bandas 2014

exposición hasta el 31 de mayo

+info: http://www.a3bandas.org/es/exposicion/seksupw-sup-/

   
   

JARDI DE L'AMISTAT. Vivències i apropiacions.
Trobades al voltant del Jardí de l'Amistat


Com acció prèvia a les trobades que comencem el dia 13, volem fer un reconeixement col·lectiu de l'estat actual de l'espai del Jardí de l'Amistat i dels entorns, avaluar l'estat en que es troba la vegetació, l'ús actual dels espais i parlar directament sobre el terreny de com el veiem i l'imaginem. Com pensem que es pot i s'hauria de transformar per fer possible una integració plena al barri i la ciutat com un espai de relació i vivència?
Comptarem amb la col·laboració de l'artista i biòloga Lorena Lozano.

Anàlisi diagnosi col·lectiu del Jardí de l'Amistat
8 de març de 2014 a les 11,30h
lloc: Biblioteca de Ponent
Biblioteca de Ponent – Plaça d’Ovidi Montllor, 5 – 0820 Sabadell Renfe – Sabadell Nord

+info: http://jardidelamistat.wordpress.com/

   
   

Memòria del lloc i intervenció. Metodologia i pràctiques creatives
dins del postgrau de la UOC + UAB "Espai Públic: polítiques urbanes i ciutadania"

presentació de Sitesize

dijous 20 de febrer a les 16h
lloc: Aula 2 CCCB

 

   
   

El proper dissabte dia 15 de febrer a les 11.30h us convidem a una sessió pública amb Toni Serra – Abu-Ali en el marc del taller #Media-Art-Terrae.


Volem donar continuïtat als temes i les propostes que s’han desenvolupat al llarg dels darrers mesos en el taller i fer-ho en aquesta ocasió a partir del seu treball com artista visual.
Toni Serra – Abu-Ali viu entre Marroc i Barcelona, es videocreador, investigador, co-director i membre fundador dels arxius OVNI (Observatori de Vídeo No Identificat), projecte associat al CCCB, on realitza treballs de recerca, programació, així com texts crítics.

+info: http://mediarterrae.wordpress.com

   
   

Bellvitge ciutat satèl·lit. Veu, formes de lluita i quotidianitat en femení
dins del Màster en Antropologia i Etnografia de la UB
Cicle: L'impacte social de l'arquitectura

presentació de Sitesize: dimarts 5 de febrer a les 18h

lloc: Laboratori d'Antropologia, 1er pis de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Campus Raval

+info: http://observatoriconflicteurba.org/activitats/cicle-el-impacto-social-de-la-arquitectura/

   
   


Entrega Premi Impositor d'Honor, 1974A
Arxiu Històric Fundació Antiga
Caixa Sabadell 1859

Pati d'operacions de la Caixa de Sabadell amb personatges de l'època
INTERACCIONS. Una mirada present al Fons d'Art de l'Antiga Caixa Sabadell

El mobiliari real d'un despatx de la seu central del carrer de Gràcia, ara en desús, acull com una escenografia certa la distribució de documents entre originals i reproduccions procedents de l'Arxiu Històric Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Un escenari des d’on poder rellegir i preguntar-nos per la fi d’un model fonamentat en la capacitat d’estalvi de les classes mitjanes i populars, que va créixer i prosperar travessant la història de la ciutat durant la industrialització, la República, la guerra civil i la dictadura. I que després amb l’arribada de la democràcia i el foment de l’endeutament, mitjançant l’accés massiu a la propietat, pren protagonisme amb les hipoteques; juntament amb el procés de desindustrialització, l'economia de serveis i l'economia financera. Fins arribar a l’explosió de l’anomenada bombolla immobiliària i la crisi financera del capitalisme global.

Inauguració exposició divendres 17 de gener a les 19h
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
C/ d'en Font, 25
08201 Sabadell

+info: http://www.espaiculturasabadell.cat/agenda/Interaccions_

   
   

2014!
sitesize.net

Sitesiz2014
   
   

Tenim el plaer de convidar-vos en el marc del TallerOBERT #Media-Art-Terrae a la presentació pública i debat de propostes pel projecte BioBui(L)t

* * * * * * *

Aprofitarem per acomiadar-nos de l'any i desitjar-vos un feliç 2014
amb un vermut comunitari de cap d'any!

* * * * *

La presentació tindrà lloc el proper
dissabte dia 28 de desembre a les 12h al nou espai de Sitesize

carrer Corominas nº19-21 3ªplanta
<Metro Santa Eulalia L-1>

+info:
http://mediarterrae.wordpress.com

   
   

Amb el present comunicat des de Sitesize volem denunciar la detenció de Valeria Giacomini el passat dimecres 13 de novembre i manifestar el seu compromís amb la cultura.

veure comunicat

+info:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/lateneu-enciclopedic-popular-denuncia-detencio-duna-historiadora-membre-seva-junta

   
   

#Media-Art-Terrae
Geopolítica i creativitat a la Mediterrània - TallerOBERT

#Media-Art-Terrae es un taller d'investigació-acció per generar eines i propostes entorn al projecte BioBuil(L)t - Txema en el context del Raval i en el marc de la crisi de les metròpolis mediterranies

dins el projecte BioBui(L)t - Txema
una proposta de BAM (BioArquitectura Mediterránea), conjuntament amb Olab-labs, Meridiano70ymedio i Sitesize pel solar del carrer Montalegre nº4, dins el marc Pla de Buits de l'ajuntamentde Barcelona.

Sessions de taller:
tots els dimarts de 10h a 14h del 5 de novembre
al 21 de gener

+info:
http://mediarterrae.wordpress.com

   
   

Mi nombre es Bellvitge [maqueta audiovisual] Sitesize, 2013

Projecció del vídeo i presentació de Sitesize
dijous 3 d'octubre a les 21.30h a ESCOPOFILIA


La Reina d'Àfrica
Bolivar, 10 (metro Lesseps i Vallcarca)

Grup de Treball Etnografia dels Espais Públics
Contraplano Laboratori d'Acció Documental

   
   
Cabueñes2013

KBUÑS2013
Encuentros internacionales de Juventud

Jóvenes artistas, redes sociales y trabajo colaborativo

Imaginarios de la naturaleza en la ciudad
Encuentro dirigido tanto a jóvenes creadores y artistas como a colectivos artísticos, que de alguna manera se relacionan con el ámbito de la creación colectiva, a gestores culturales y personas relacionadas o interesadas en nuevas estrategias de organización o participación.

Participación de Sitesize en los Encuentros
del 19 al 22 de septiembre
Centro de Cultura Antiguo Instituto
C/ Jovellanos 21, Gijón

+info:
http://www.cabuenes.org/encuentro_3.php?Idioma=ES

   
   

PLA DE BUITS> BioBui(L)t

BioBui(L)t es una propuesta de BAM (BioArquitectura Mediterránea), conjuntamente con Olab-labs, Meridiano70ymedio y Sitesize para el solar de la calle Montalegre nº4, dentro del concurso Pla de Buits del Ayuntamiento de Barcelona.

Sesión de trabajo "Estructuras"
martes 30 de julio de 10h a 14h

Casal de Barri Pou de la Figuera
Sant Pere mes Alt 70 - Barcelona

+info:
http://bamconf.org/actividades/pla-de-buits-biobuilt/

   
   

BENVINGUTS AL JARDÍ DE L'AMISTAT
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Benvinguts al Jardí de l’Amistat és una exposició, una recerca i un intent de rescatar de l’oblit el projecte naturista de Llum de la Selva. El context de treball és un terreny situat al barri de Can Rull a Sabadell, una de les zones verdes més importants del barri i que roman a l’actualitat com a solar no urbanitzat sense mostrar cap referència del valor que varen tenir en un passat encara recent.

Inauguració 14 de maig a les 19.00h
Exposició del 14 de maig al 15 de juny


Biblioteca de Ponent
Pl Ovidi Montllor, 5 - Sabadell

+info:
http://www.sitesize.net/aquiempiezamurcia

   
   

SUBTRAMAS. Plataforma de investigación y de coaprendizaje sobre las prácticas de producción audiovisual colaborativas.

Subtramas es una investigación artística que se enmarca en el campo de estudio de la cultura visual digital y en cómo, a través de las imágenes, las maneras de ver, imaginar y producir representaciones, se articulan las prácticas sociales y las relaciones de poder. Un proyecto de Diego del Pozo, Montse Romaní y Virginia Villaplana.

Entrevista a Sitesize en "Pedagogía Radical" - Abecedario Anagramático

+info:
http://subtramas.museoreinasofia.es/es/entrevistas/eje/1/sitesize

   
   


Programa Nau3 - JORNADES D'ART I DISSENY. CONSTRUINT CAPACITATS COL·LECTIVES.
Centre Cultural l'Escorxador, jornades d'Art i Disseny

Presentació de Sitesize a la taula rodona
"Construcció de capacitats col·lectives en processos de creativitat i treball"

Divendres 3 de maig a les 12.45h
Escola d'Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, Badalona

+info: http://www.paugargallo.cat/pgargallo/page.php?q=3.6.100.112.0.0.0.2.1


   
   

La ciutat com a creació col·lectiva
Art i imaginació professional

Presentació de Sitesize a l'Escola Superior d'Art i Superior de Disseny de Vic

Dimarts 9 d'abril a les 19h
EARTVIC, Rambla de Sant Domènec, 24 · 08500 Vic

   
   

El miracle de Bellvitge
acció, creació i espai polític en femení

Una mirada sobre les dones de Bellvitge. La creació, l’acció i l’espai polític des de la perspectiva de gènere, per entendre la construcció social de Bellvitge i per extensió d'altres barris metropolitans. La sessió vol indagar en la proposta creativa, cultural i política diferencial que vàren protagonitzar les dones del barri de Bellvitge així com la representació de les lluites de les dones des de l’imaginari metropolità barceloní.

Presentació i debat amb:
Isabel Segura (historiadora) i el Col·lectiu Repensar Bon Pastor (urbanisme social)

Aquesta sessió pública forma part del projecte en procés Mi nombre es Bellvitge [maqueta audiovisual] un treball de Sitesize sobre les dones que van fer possible la millora de les condicions de vida de Bellvitge en la dècada dels anys 60, 70 i 80.

divendres 15 de març a les 19h

Museu de L’Hospitalet l’Harmonia espai d’Art
PL Josep Bordonau i Balaguer, 6 CP: 08901 (L'Hospitalet) <Metro Carrilet>

dins l'exposició:
Vivimos en Bellvitge_
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Exposició oberta fins el 18 de març

+info:
http://www.sitesize.net/aquiempiezamurcia/

   
   

Vivimos en Bellvitge_
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Aquesta exposició es presenta com un diàleg obert amb la ciutat i amb algunes experiències del barri de Bellvitge, un itinerari possible pels imaginaris i per les vivencies d’habitar aquest barri de L’Hospitalet. El punt de partida és un treball en procés que s’articula entre diferents comunitats i col·lectius en la definició de les seves identitats i representacions, així com de l’imaginari del territori .

Inauguració 14 de febrer a les 19.30h

Exposició del 15 de febrer al 18 de març
Museu de L’Hospitalet l’Harmonia espai d’Art
PL Josep Bordonau i Balaguer, 6 CP: 08901 (L'Hospitalet)

+info:
http://www.sitesize.net/aquiempiezamurcia/

   
   

Especial dossier "Jardí de l'Amistat" a la revista Quadern

Presentació pública divendres 1 de febrer a les 19h
Taller 1, Nau Estruch (Sabadell)
Amb la participació de: Oscar Abril, Acció Cultural Metropolitana i Sitesize

El Taller Jardí de l’Amistat col·labora en aquesta ocasió amb la revista cultural Quadern amb la redacció d’un dossier especial sobre el Jardí de l’amistat i alguns dels temes de reflexió que s’han desenvolupat en el taller que es va duur a terme durant l'any 2012 a l'EStruch.

+info:
http://jardidelamistat.wordpress.com/

   
   

Exposición 'Sobre capital y territorio (2007 - 2012)'

"Sobre capital y territorio", del programa UNIA arteypensamiento.
Un proyecto de investigación y en proceso (dos ediciones y diferentes jornadas entre 2007 y 2009) surgido en un momento en el que el planeamiento urbanístico y el modelo de desarrollo estaban caracterizados por megaproyectos especulativos, intervenciones puntuales, fragmentadas y emblemáticas, desprovistas de una razón social y en las que la rentabilidad se convertía en el argumento principal, en una ética de la actividad.

Lugar: Centro de las Artes de Sevilla
del 14 de diciembre al 9 de fecrero de 2013

Participación de Sitesize en la exposición con la pieza audiovisual
La Puerta del Infierno
(2009)

El primer centro comercial creado en la Península, en 1980, es hoy un espacio segregado entre infraestructuras, carreteras y autopistas que acoge un multicine con once salas, dos hoteles, un edificio de oficinas y un aparcamiento para 4.200 coches. Todo un complejo de unos 66.000 m2 que, según las descripciones del Costumari català de Joan Amades, ocupa el espacio identificado como una de las «salidas del infierno» de Cataluña.

+info:
http://ayp.unia.es/index.php?option=com_content&task=view&id=754&Itemid=106

   
   
Aulaalalderiva
Aula a la deriva /// Itinerario argentino (La Plata / Rosario / Buenos Aires)

Aula a la deriva presenta, bajo la coordinación de la organización artístico-ambiental Ala Plástica, una exposición itinerante del proyecto por Argentina con la participación de La Grieta (La Plata), El Levante y el Centro Cultural Parque de España (Rosario) y La Dársena (Buenos Aires). En paralelo a la exposición proponemos un programa de encuentros e intercambios de prácticas creativas en contextos locales con personas y colectivos dedicados a las artes visuales, a las iniciativas artísticas, culturales y ciudadanas.

Aula a la deriva es un proceso cultural colaborativo que se desarrolla como una experiencia colectiva de auto-aprendizaje. ADD se ha sumado a diversos procesos geográficamente localizados en la región metropolitana de Barcelona, en los que se dan una serie de mediaciones, controversias, conversaciones o negociaciones entre diversos agentes, entorno a las maneras en que la cultura debe ser gestionada y (re) producida.

Aula a la deriva es un proyecto coordinado por los colectivos LaFundició + Sitesize

+info:
http://aulaaladeriva.net/2012/

   
interaccions

Inter-Accions
metodologies col·lectives per a intervencions urbanes

una proposta de projecte col·laboratiu entre i per estudiants de la Facultat de Belles Arts (UB) i de les escoles d’Arquitectura ETSAB i ETSAV (UPC). El projecte es basa en la organització d’una activitat formativa dirigida a estudiants d’ambdues universitats amb l’objectiu de crear una proposta d’experimentació col·lectiva, on l’intercanvi d’eines i de coneixements interdisciplinaris siguin la base metodològica.

7 de novembre ETSAB - Pedagogies col·lectives
Participació de Sitesize en el Seminari Itinerant

+info:
http://inter-accions.org/

   
   
geografia espiritista

Geografia espiritista_
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!


Convoca acció encarnada
pel proper diumenge 21 d'octubre a Caldes de Montbuí

A partir de la troballa d'un fons fotogràfic de les sortides del Centre d’Estudis Psicològics de Sabadell i seguint la pràctica dels espiritistes de principi de segle proposem l'itinerari a la Font de les Escales com a acció col·lectiva encarnada i de relació espiritual amb la natura, tal i com aquesta comunitat realitzava en les seves sortides festives a la recerca d'una sociabilitat lliure de reforçament i aprenentatge per la geografia barcelonina dels anys 20.

Data: diumenge 21 d'octubre, 11h

Lloc: davant Museu Thermalia de Caldes. Plaça Font del Lleó, 20 (punt de trobada d'inici i final del recorregut)

+info:
http://www.sitesize.net/aquiempiezamurcia/

   
   

Presentació del llibre "Construir el lloc” a Synusia

El Divendres 5 d'octubre de 2012 a les 19:30h a Synusia p
resentació del llibre "Construir el lloc. Quadern Pedagògic"
amb Elvira Pujol i Joan Vila Puig (Sitesize)


Synusia forma part d’una xarxa de llibreries a nivell estatal que, molt lligades als processos polítics de centres socials autogestionats, comparteixen el repte de reinventar espais de discussió, debats entorn el comú i sobre allò social.

Lloc: Ateneu Candela, C\Sant Gaietà, 73 - 08221 Terrassa

+info:
http://ateneucandela.info/node/432

   
   

Viatge a la Utopia_
¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!

Aquesta exposició es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l'època de la República, posava de manifest el sentiment d'exclusió i l'existència d'una societat paral·lela. Sota aquest títol apleguem una sèrie de llocs. Espais on l'aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força, també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d'amenaces d'anul·lació i repressió.

Proposem amb l'itinerari de l'exposició per diferents centres culturals, revisitar alguns dels llocs on el poble va trobar la seva manera d'actuar, pensar i fer de la cultura un mitjà alliberador. Un trajecte d'anada i tornada cap a l'emancipació cultural mitjançant tres passatges per l'edició d'enguany: ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!, El Jardí de l'Amistat i Dones Lliures.

Inaguració 27 de maig a les 18.30h
+ presentació a càrrec de José Luis Oyón,
El viatge a la utopia: Reclus nòmada
dins del cicle "Nòmades"


Del 27 de maig al 17 de juny de 2012
El Centre. Ateneu Democràtic i Progressista.
Corredossos de baix, 1 - Caldes de Montbuí

+info:
http://www.sitesize.net/aquiempiezamurcia/
http://www.nomades.tk/
http://ateneuelcentre.blogspot.com.es/

   
   
110AEP

El futur del passat. Documents en circulació

El cicle de circulació dels documents d'un arxiu, és un itinerari obert a la interpretació i a nivells de reapropiació que situen el seu valor en un altra temps, en un fora de camp. Aquest recorregut situa l'important tasca de classificació i custodia en relació a la generació d'accions creatives de renovació cultural, que han de ser necessàriament una vigilància projectiva dels valors, els significats i els fets que els documents testimonien.

Intervenció de Sitesize dins del programa Particions, i en el marc del projecte Economia:Picasso de Pedro G Romero
Organitzat per l'Ateneu Enciclopèdic Popular en el seu 110 aniversari


Lloc: Centre Sant Pere Apòstol
c/ Sant Pere més alt, 25.
Dimecres 16 de maig a les 19h

+info:
http://www.ateneuenciclopedicpopular.org/spip.php?article421
Museu Picasso

   
   
sit umea

SIT Umeå - Territorial Interpretation Service

Sitesize//
The City as Territory of The Common

The workshop evolves around the idea of articulating a working tool in order to collectively analyze and question the development of contemporary cities. On the basis of the SIT methodology, we will deal with some of the territorial controversies and struggles around Umeå in order to look closely at the ability of urbanism to change our lives.

LiAi Master Program
Laboratory of Immediate Architectural Intervention
liai workshop
9th-13th April 2012

Umeå School of Architecture, Umeå University

+info:
situmea.html

   
   

EL JARDÍ DE L'AMISTAT. Memòria i recuperació d'un jardí comunitari


El Jardí de l’Amistat és un taller que es planteja treballar sobre la reconstrucció d’un lloc. Es tracta de recuperar la memòria del que va ser un projecte pioner del naturisme català i que actualment és un solar abandonat al barri de Can Rull de Sabadell.

Per tal de recuperar el llegat i el patrimoni d’aquesta iniciativa liderada pel naturista Llum de la Selva, que a hores d’ara encara resta invisible per la ciutat, ens proposem iniciar un procés per desvetllar la història, la cultura i els sabers d’aquest Jardí de la mà de persones properes a l’experiència. La finalitat d’aquest treball és posar en context aquest passat tan ric i fer-ho mitjançant la projecció d’un jardí comunitari. Per dur a terme la iniciativa indagarem en el passat i present de les xarxes locals, la tradició llibertària i naturista a Sabadell, les tipologies de jardins comunitaris i l’acció cooperativa que es pot desplegar per iniciar la reconstrucció sobre el terreny del Jardí de l’Amistat.

A les sessions posarem en marxa un procés participat sobre la construcció col·lectiva d’aquest espai de la ciutat, des de l’escriptura emocional fins al sentit pràctic d’autopossessió autònoma del llocs. Es preveu una continuïtat més enllà de les dates d’aquest taller.

Taller dirigit per Sitesize + Acció cultural metropolitana
inscripcions: estruch@ajsabadell.cat, tot posant a l’assumpte “Inscripció Tacres 2012” i adjuntant el currículum i els interessos en el taller.
Dates: 3 i 17 de febrer i 2 i 16 de març 2012
lloc: L'Estruch, c/Sant Isidre, 140 (Sabadell)

+info:
veure PDF (català-castellano)
http://www.lestruch.cat/#nauestruch_116
http://jardidelamistat.wordpress.com/


   
   
picasso

Documents, arxius i processos artístics
Taula rodona per explorar el valor dels documents i del discurs de l'arxiu en la recerca de processos artístics.

Com els documents permeten revalorar i rellegir el passat, en aportar noves representacions dels fets?
I quina aplicació tenen en la recerca museística?

Amb la participació de Ramon Alberch, Lluís Gómez i Sitesize,
moderada per Sílvia Domènech.

Dijous 26 de gener a les 19.30 h
Centre de Documentació i Recerca, Aula 1 - Museu Picasso de Barcelona


   
   

Sitesize té el plaer de convidar-vos el dijous 22 de desembre a les 19h a la presentació del llibre: CONSTRUIR EL LLOC. Quadern pedagògic

que tindrà lloc a l'auditori del VirreinaLAB
Palau de la Virreina - La Rambla, 99 – Barcelona

Comptarem amb la participació de/ con la participación de:
Aida Sánchez de Serdio, professora de la Universitat de Barcelona
Javier Rodrigo, membre del projecte Transductores
Carles Guerra, conservador en cap del Macba
Llum Ventura, creadora del grup de Dones del 36
Iván Orellana, membre del grup Urbmedia afincat a Chile

De quins mecanismes disposem per desenvolupar un treball autònom?
Com vincular processos d’aprenentatge col·lectiu en contextos canviants?
Quin paper té la cultura en el temps present de crisi oberta en tots els fronts polítics, socials, econòmics... de la nostra societat?
Quin rol i quins compromisos hem d’assumir com a agents culturals per propiciar els canvis desitjats?

Aquest segon quadern pedagògic que us presentem recull tres experiències:
Una conversa amb Aida Sánchez de Serdio sobre Valparaíso Aula Permanente, un projecte de creació d’una comunitat d’aprenentatge sobre la metròpoli que vam iniciar el 2010 a Chile. El treball de Transductores a partir d'un texte coral de la mà de professors que van portar la pràctica a les seves respectives escoles i territoris. I la trajectoria d'AREA Chicago a través de la mirada còmplice de Daniel Tucker, el qual va formar part durant cinc anys del col·lectiu. El quadern conclou amb una reflexió d'Antonio Orihuela sobre el bagatge i la posada al dia de l’escola i la cultura llibertària. A més desplegat a la manera d’insercions entre cada una de les lectures, incloem un recorregut documental amb imatges i textos que enllacen el treball editorial amb l’exposició ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! de La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona, en la qual s’emmarca aquest segon quadern.

+info en castellano e inglés:
difusión cuaderno

   
   
micoins

Cómo Colectivizar la Cultura en Barcelona

El próximo jueves 24 de noviembre, en el hall del CCCB, a partir de las 17h, organizamos el primer encuentro propuesto dentro de la investigación participada Cómo Colectivizar la Cultura en Barcelona, sobre modelos y formatos de gestión colectiva en el ámbito de la cultura metropolitana.

El objetivo de este trabajo es el de vincular la acción cultural y social a la generación y el uso de recursos colectivos como espacios, equipamientos, servicios, etc… en un momento de falta de políticas públicas que garanticen la continuidad y la financiación de proyectos culturales.

Con la participación de: La Casa Invisible (Málaga), Consejo Asesor de documenta12 (Kassel), Open-roulotte (Ripollet), Ateneu Santboià (Sant Boi), Ateneu Enciclopèdic Popular (Barcelona), Jesús Carrillo del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (Madrid), Escola El Martinet (Ripollet), Asociación Balafon y Iván de la Nuez, jefe de actividades culturales del CCCB.

Como Colectivizar la Cultura en Barcelona (CCCB) es un proceso para (re)pensar las formas contemporáneas de institucionalidad en el campo cultural,

Una investigación participada impulsada por LaFundició + Sitesize. Dentro del programa MCI (Mínima Común Institución) de YProductions para el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona

+info:
http://micoins.wordpress.com

   
   

AULA A LA DERIVA
Plataforma d'aprenentatge entorn a pràctiques culturals col·laboratives


AULA A LA DERIVA et convida el proper divendres 28 d'octubre a les 19h a l'acte de presentació que tindrà lloc al Centre Artístic de Sant Lluc, amb un tast de "Delícies del Camerun".

Aprofitarem per presentar el procés que estem iniciant des d'AULA A LA DERIVA. També per avançar-te el programa, els agents, els contextos i els llocs que participen activament en aquesta deriva formativa metropolitana de la qual ja pots formar part.

Tens dubtes sobre el funcionament d'AULA A LA DERIVA? Et preguntes com pots participar i per què serveix
AULA A LA DERIVA? Serà una bona ocasió per desvetllar aquestes i altres incògnites. Esperem comptar a més amb la presència dels col·lectius protagonistes i les institucions col·laboradores, així que serà un context adient per començar a teixir les xarxes. Aquesta Aula va a la deriva perque es manté oberta al devenir dels processos als que es suma o que posa en marxa.

Us hi esperem!

Divendres 28 d'octubre a les 19h
Centre Artístic de Sant Lluc
C/Mercaders, 42 08003 Barcelona <M> Urquinaona

AULA A LA DERIVA és un projecte de Sinapsis, LaFundició, Oriol Fontdevila, Javier Rodrigo i Sitesize

+info:
www.aulaaladeriva.net
   
   
MAD#sub

subUR

Urbanacción
continúa con su trabajo en torno a la condición sub-metropolitana de la periferia madrileña que comenzó el año pasado bajo el nombre de subUR.
En una estrategia como de tejer ganchillo, retomamos la producción realizada el otoño pasado con una exposición que recopila los materiales generados en los cuatro talleres propuestos en 2010 para avanzar con la discusión en torno a las condiciones de borde, la memoria y la naturaleza en y de los espacios suburbiales.

6 de septiembre 19:00h - Entreplanta de La Casa Encendida
Inauguración de la exposición subUR. Con la participación del proyecto MAD#sub de Sitesize.

23 de septiembre 19:00h - Aulas de la segunda planta
Mesa redonda con Lorenzo Romito y Giulia Fiocca, del colectivo romano Stalker/Osservatorio Nomade con proyecto Primavera Romana y Elvira Pujol y Joan Vila-Puig, de la plataforma de proyectos colaborativos Sitesize.

24 de septiembre 10:00h – 16:00 h
Viaje a la periferia de Madrid, con la presencia de Cunctatio, Sitesize, Marc Schoonderbeek, Lorenzo Romito y Giulia Fiocca.

Del 6 al 26 de setiembre. La Casa Encendida. Madrid

+info:
http://urbanaccion.org/
http://madsub.wordpress.com/

   
   
¡CATALUÑA TERMINA AQUÍ!
¡AQUÍ EMPIEZA MURCIA!

Aquesta exposició es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, en l'època de la República, posava de manifest el sentiment d'exclusió i l'existència d'una societat paral·lela. Sota aquest títol apleguem una sèrie de llocs. Espais on l'aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força, també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que en molts casos va actuar com a resistència activa davant d'amenaces d'anul·lació i repressió. Proposem amb aquest treball revisitar alguns dels llocs on el poble va trobar la seva manera d'actuar, pensar i fer de la cultura un mitjà alliberador.

Un trajecte d'anada i tornada cap a l'emancipació cultural mitjançant cinc passatges: Montjuïc, El Jardí de l'Amistat, Dones Lliures, ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! i Geografia espiritista.

Un projecte de Sitesize produït per La Virreina Centre de la Imatge
Del 13 de juliol a 11 de setembre 2011
i del 28 d’octubre de 2011 al 8 de gener de 2012
Palau de la Virreina La Rambla, 99 – Barcelona

+info:
La Virreina Centre de la Imatge
documents/¡CATALUNYA TERMINA AQUI¡.pdf

   
   

Desacuerdos 6
Sobre arte politicas y esfera pública en el Estado español. Pedagogias y arte

Partiendo del llamado “giro educativo” invocado por la práctica artística, curatorial e institucional, donde se dan cita todas las contradicciones del sistema del arte contemporáneo, se plantea una intervención que recupera los términos en que se produjo esta discusión y señala la potencia emancipadora de aquellos debates, ayudándonos a reconocer ese mismo impulso en algunas propuestas recientes y a denunciar otras apropiaciones oportunistas.

Participación de Sitesize en el articulo:
Pedagogías colectivas y experiencias de autoeducación:
una aproximación a las líneas y discursos sobre prácticas educativas alternativas en nuestros días. Antonio Collados Alcaide y Javier Rodrigo Montero (Transductores)

Y en CONVERSACIONES:
El giro educativo en el Estado español
Mesa redonda moderada por Carles Guerra con la participación de Imanol Aguirre, Fernando Hernández, Carla Padró, Claudio Zulián y Sitesize (Elvira Pujol y Joan Vila-Puig)

+info:
Desacuerdos 6

   
   

DESAPARICIONS
Memòria històrica i acció cultural local

Un taller iniciativa de Sitesize amb la participació de Pedro G . Romero i Marcel Dalmau, que es realitzarà a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac i a Can Xalant de Mataró. Dins del projecte PRESÈNCIES I DESAPARICIONS. Laboratori d'imaginaris.

Del 4 al 9 d’abril de 2011

Agents participants:
*El servei educatiu de la Fundació Palau
*Sitesize, com a directors i conductors del taller
*Institucions culturals de Caldes d’Estrac
*Can Xalant, Centre de Creació i Pensament Contemporani de Mataró

Inscripcions :

Enviar un correu electrònic amb la vostra motivació i un breu CV d’interessos i trajectòria a info@canxalant.es

Preu, 30€
Data límit d’inscripció: Divendres 1 d’abril 2011, a les 20 h.

+info:
http://sitesize.net/presenciesidesaparicions/
http://www.canxalant.es/resources/downloads/DESAPARICIONS-programa.pdf

   
   

PRESÈNCIES I DESAPARICIONS
El pintor Joan Vila-Puig i Caldes d'Estrac

L’exposició que la Fundació Palau dedica al pintor Joan Vila-Puig (1890-1963) té la intenció d’acomplir dos objectius complementaris: donar a conèixer l’obra pictòrica de Vila-Puig, que, encara que és poc coneguda, sempre ha estat molt ben valorada, i mostrar una selecció de les pintures i dibuixos al voltant de la vila de Caldes, que ens permeten explorar la relació que hi va mantenir al llarg de la seva vida.


Exposició: del 30 de gener a 1 maig
Lloc:
Fundació Palau Centre d'Art Caldes d'Estrac

Sitesize desenvolupa amb la Fundació Palau el programa pedagògic de l’exposició: PRESÈNCIES I DESAPARICIONS. Laboratori d'imaginaris

Programa pedagògic:


-Presències i absències. Taller de paisatge
Fundació Palau // Escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac // Sitesize
Una recerca i una reflexió amb els alumnes i professorat de l'escola sobre les formes de representació i els imaginaris paisatgístics aplicats a Caldes.

-Veus, rastres i petjades. Arxiu d'imaginaris

Fundació Palau // persones i entitats de Caldes // Dani Alvarez // Sitesize
Un recull d'imatges i relats de la memòria social del poble, amb la construcció col·lectiva i posada en marxa d'un arxiu on-line: http://fundaciopalau.wordpress.com

-Desaparicions. Taller d'intervenció adreçat a creadors

Fundació Palau // Can Xalant (Mataró) // Sitesize
Un exercici de reflexió des de la creació contemporània sobre el valor i la representació de la memòria en la construcció de l'acció cultural local.

+info:
Fundació Palau

http://sitesize.net/presenciesidesaparicions/

   
   

Participació de Sitesize a: EXTRA-RÀDIO Acció cultural i ciutat

Convocatòria dirigida a artistes, gestors/es i productors/es culturals, educadors/es i estudiants (tant d’aquests àmbits anomenats “formals” com també dels “no formals”) i altres persones amb interessos en els camps de les pedagogies i polítiques culturals.

17,18,19 i 20 de desembre
Barcelona

+info:http://www.saladestar.com/extra-radio/
http://zona-de.net/extra_radio/extra_radio.html

   
   

¿Co-habitaciones?
Algunas preguntas sobre arte y ciudad desde Valparaíso

Encuentro que propone revisar dos experiencias de trabajo en la ciudad de Valparaíso en Chile.

Presentación de VALPARAÍSO Aula Permanente
Presentan: Joan Vila Puig y Elvira Pujol (Sitesize) y José Llano (Apariencia Pública)

Sábado, 11 de Diciembre de 2010. De 17 a 20 h.
Can Xalant (Centre de creació i pensament contemporani de Mataró)

+info: http://www.canxalant.org

   
   

Memorias Disruptivas. Tácticas para entrar y salir de los Bicentenarios de América Latina y el Caribe
RED CONCEPTUALISMOS DEL SUR
Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
30 de noviembre y 1 de diciembre de 2010

Participación de Sitesize en la Mesa/Debate:
Gobernabilidad, creatividad y desterritorialización de los Bicentenarios
Jorge Luis Marzo, Carlos Jiménez, Joan Vila-Puig, Elvira Pujol, Joaquín Barriendos.
Modera: Cristián Gómez Moya

Relación entre la gobernabilidad cultural y las formas contemporáneas de expresión y participación ciudadana, en cuyo núcleo se han posicionado las nuevas clases creativas que fomentan la capitalización de intangibles, el diálogo desterritorializado de lo multicultural y la conveniencia de las políticas de la diferencia.

+info:http://memoriasdisruptivas.wordpress.com
http://www.museoreinasofia.es/redes/conceptualismos-del-sur/memorias-disruptivas.html


   
   

MAD#sub
anotaciones desde el sub-suburbio de Madrid
Las periferias metropolitanas son espacios vacíos y alejados de las formas de control, lugares aún susceptibles de ser apropiados y dotados de nuevos significados.
MAD#sub es un proceso de microinvestigación-acción que indaga sobre las formas de representación del paisaje de la periferia, las prácticas culturales y las narrativas autónomas que se pueden generar en relación a la transformación y la vivencia de estos espacios liminales.

Taller dirigido por Sitesize: 19, 20, 21 y 22 de noviembre

Viernes 19 - Presupuestos teóricos. De 17.30 a 20.30 h. Sala de trabajo.
Sábado 20 y domingo 21 - Exploración a través de anotaciones, vivencias y narraciones.
Lunes 22 - Presentación del ensayo-acción de imaginarios paisajísticos y territoriales.
De 17.30 a 20.30 h. Torreón 1 de la Terraza.

Dentro de Urbanacción10: subUR
La Casa Encendida, Madrid

+info e inscripciones en: La Casa Encendida
http://urbanaccion.org
http://madsub.wordpress.com

   
   

Franjas. Los paisajes de la periferia
Seminario internacional organizado por el Observatori del Paisatge de Catalunya

Presentació de Sitesize: Topologías liminales. Todas les periferieas se tocan
viernes 12 de noviembre. Casal Marià, Olot

+info:franges

   
   

"If you lived here still... un proyecto de archivo de Martha Rosler
Participació de Sitesize a l'exposició
Projecte sobre la vivenda i la gentrificació on han participat directament diferents col·lectius, artistes i activistes

VirreinaLab, fins el 30 de gener
+info:virreinacentredelaimatge

   
   

Valparaíso Aula Permanente
es una iniciativa de Sitesize, un formato abierto de investigación que se plantea como una práctica de construcción de una comunidad de aprendizaje sobre la metrópolis de Valparaíso (Chile)y su condición contemporánea. En su aplicación en la ciudad el proyecto comprende un taller y una exposición.

Fechas de taller: 20, 21, 22, 28 y 29 de octubre
Todas las sesiones tendrán lugar en DUC, Valparaíso
(Centro Estudios Desarrollo Urbano Contemporáneo), calle Santo Domingo, 26 (frente iglesia la Matriz) y en barrio a determinar.

>Sesiones públicas:
-Inaguración exposición + debate Ciudadanías colectivas:
martes 19 de octubre a las 19h en DUC
-Sesión inagural del taller:
miercoles 20 a las 10h, en Universidad Viña del Mar, Agua Santa 7055, Viña del Mar
-Debate final: valoración y continuidad del Aula
viernes 29 a las 19h en DUC, Valparaíso


+info: ver PDF
valparaisoaulapermanente.wordpress.com

   
   
Presentació del taller el proper dijous 25 de març a les 18.30h
a l'Escola d'art Pau Gargallo (entrada lliure)

Imaginació professional: Viure de l'art
oficis culturals metropolitans emergents

Convocatòria de taller

Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona
Taller dirigit per Sitesize sobre les arts emergents, els oficis culturals
i les formes d’acció cultural en relació a l’aprenentatge i el treball

15 d’abril a 27 de maig de 2010. Horari de 17 a 20h
Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo
Carrer Molí de la Torre, número 16 Badalona
www.paugargallo.net


*Preinscripció al taller: Envia un correu electrònic amb el teu perfil
i motivació abans del 12 d’abril a escola@paugargallo.net
   
   
  La comunitat inconfessable
CICLE DE CONFERÈNCIES ORGANITZAT EN COL·LABORACIÓ
AMB LA UNIVERSITAT DE GIRONA

26.03.10 (Sala de Graus, Facultat de Lletres, UdG)

16h Diàleg entre Sitesize i Joan Nogué (Catedràtic de Geografia Humana de la UdG i director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya)

BÒLIT, Centre d'Art Contemporani. Girona
+info:www.bolit.cat
   
   
AMPIN

AMPIN. Habitar la palabra
es una aproximación de Sitesize a la ciudad por medio del valor de la palabra, tomando como proceso la noción mapuche AMPIN ("medicinar", "efectuar curación", mandar a decir al alma"). La propuesta se lleva a cabo a partir de diferentes relatos de sus habitantes trasladados a algunos ascensores de Valparaíso.

Dentro de VÄLPARAÍSO:INterVENCIONES, un programa de intervención artística en la ciudad de Valparaíso (Chile) en paralelo al Congreso de la Lengua Española.

del 28 de febrero al 15 de abril de 2010

+info:http://www.valparaisointervenciones.com

   
   
La comunitat inconfessable
Del 5 de febrer a l'11 d'abril de 2010
Bòlit-LaRambla, Bòlit-SantNicolau, Dadespai,
Museu d'Història de la Ciutat i Museu d'Història dels Jueus.

BÒLIT, Centre d'Art Contemporani. Girona

+info:www.bolit.cat
   
   

TRANSDUCTORES*
Pedagogías colectivas y políticas espaciales es un proyecto cultural que incluye la puesta en marcha de seminarios y talleres de formación, la construcción y exposición de un archivo relacional, el trabajo con agentes locales y la edición de diversas publicaciones.

Negociaciones culturales. Articulaciones de las pedagogías colectivas y las políticas espaciales
Participación de Sitesize en el seminario internacional

Granada, 2, 3, y 4 de diciembre de 2009

+info: http://ayp.unia.es
http://transductores.net/

   
   
 

Articul:acciones urbanas
seminario y talleres de urbanaccion09

Programa, talleres y seminario sobre acciones urbanas y producción cultural
del 20 al 28 de noviembre en La Casa Encendida, Madrid
Presentación de Sitesize, proyecto SIT Manresa

+info:http://urbanaccion09.wordpress.com/

   
   

Presentació + Debat

D'allò comú permanent
Quadern pedagògic 


Dimarts, 3 de novembre- 20h a EXIT
espai per a la cooperació social
C/ de Sant Martí, 11 (cantonada Rambla del Raval) Barcelona

Sitesize té el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre:
D'allò comú permanent
Quadern pedagògic


Amb la participació de:
Pere Solà, pedagog
Javier Rodrigo, coordinador del projecte Transductores
LaFundició, cooperativa de serveis educatius i producció cultural
Valentín Roma, professor d'estètica i comissari independent

+info:Quadern pedagògic

   
   

SOBRE CAPITAL Y TERRITORIO II (DE LA NATURALEZA DE LA ECONOMÍA... Y DE LA CULTURA)
Coordinación: Mar Villaespesa -UNIA Arte y pensamiento
Lugar: Rectorado de la Universidad Internacional de Andalucía. Sevilla
Fecha: 14, 15 y 16 de octubre de 2009

Narraciones metropolitanas. Formas de aprendizaje en la geografía de lo común.
Presentacióna cargo de Sitesize.

Iniciado en 2007, el proyecto Sobre capital y territorio surge del interés de analizar cómo la producción del espacio es un aspecto central de la economía capitalista. Un análisis que se lleva a cabo tanto desde la reflexión transdisciplinar -la antropología, la geografía urbana, el psicoanálisis, la filosofía o la economía ecológica son los ámbitos de pensamiento de los teóricos que han participado- como desde el intercambio de experiencias artísticas y activistas.

+info: http://ayp.unia.es/index.php?option=com_content&task=view&id=69
+info(english): http://ayp.unia.es/index.php?option=com_content&task=view&id=486

   
   
 

Participació de Sitesize a l'exposició:
Insiders - practices, customs, know-how // Insiders - pratiques, usages, savoir-faire

Jusqu'au dimanche 7 février 2010
Entrepôt Lainé - CAPC

Face aux questions sociales et économiques qui travaillent le monde, face au modèle d’une culture globale, Insiders - pratiques, usages et savoir-faire explore la singularité des dynamiques d’échanges et d’organisations inédites porteuses de nouvelles valeurs collectives

CAPC musée d'art contemporain de Bordeaux

+info: http://insiders-evento09.blogspot.com/

   
   

Projeccció + Taula rodona

La Ciutat Suplantada 

Dimarts, 7 de juliol - 18,30h
(Sala Mirador) CCCB

REpensar Barcelona i L'Ateneu Enciclopèdic Popular
us conviden a la presentació del vídeo: La Ciutat Suplantada

Taula rodona amb:
Adolf Castaños, Manuel Delgado i Bernat Muniesa 
Presentació i moderació:
Gerard Horta
 
 
La Ciutat Suplantada és un exercici col·lectiu per tornar a anomenar i donar sentit a paraules que han perdut el seu significat. Aquest vídeo és un assaig polifònic que recòrre diferents espais de la ciutat amb algunes de les persones vinculades al projecte REpensar Barcelona_REcuperar la Ciutat.

Amb la participació de:
Manel Aisa, Joan Martínez Alier, Adolf Castaños, Antoni Castells, Manuel Delgado, Luís Andrés Edo, Raquel Fosalba, Eduard Masjuan, Bernat Muniesa, José Luís Oyón.

La Ciutat Suplantada és una producció de Sitesize i el Col·lectiu REpensar Barcelona. Actualment forma part del projecte “La Comunitat Inconfessable” comissariat per Valentín Roma en motiu de Venezia-Catalunya 2009 en la 53a edició de la Biennal d’Art de Venècia.

+info: veure PDF

   
   

La comunitat inconfessable
Un projecte de¬
Valentín Roma amb:¶

Sitesize¬

Technologies To The¬ People¶

Archivo F.X.¶

Partint del llibre homònim de Maurice Blanchot, La comunitat inconfessable és una proposta que explora les formes d’intervenció social adoptades per algunes pràctiques artístiques que es desenvolupen a l’entorn de la idea del que és comunitari.
Per formar part d’aquesta proposta, s’han seleccionat tres projectes diferents –Sitesize/Joan Vila-Puig i Elvira Pujol, Technologies To The People/Daniel G. Andújar i Arxiu F.X./Pedro G. Romero–, que, tanmateix, participen d’unes estratègies comunes de transversalitat i antagonisme, en un territori difícilment cartografiable, situat en les escletxes tant de la institució de l’art com dels models de productivitat cultural.

Based on the book of the same name by Maurice Blanchot, The Unavowable Community is a proposal that explores the types of social intervention adopted by various artistic practices that are developed around the idea of the communal.

Three different projects have been selected to form part of this project: Sitesize by Joan Vila-Puig and Elvira Pujol, Technologies To The People by Daniel G. Andújar, and Arxiu F.X. by Pedro G. Romero. These projects share communal strategies of transversality and antagonism, in a territory that is difficult to chart, found in the cracks in both the institution of art and models of cultural productivity.

Magazzino del Sale 3, Dorsoduro 264
30123 Venècia. Véneto, Italia
La Biennale di Venezia. Eventi collateralli
7.6.09 - 22.11.09

+info:
http://www.lacomunitatinconfessable.org
http://www.construccioautonoma.net
http://www.autonomousconstruction.net
http://www.veneziacatalunya2009.cat

   
   
 

EAV- Escola d'Arquitectura del Vallès. Universitat Politècnica de Catalunya
Cicle de conferencies: Otras miradas

Dijous, 2 d’abril de 2009, a les 10:30h, a la Sala d’Actes, tindrà lloc la conferència “Construcció social del paisatge: pràctiques creatives”, a càrrec del col·lectiu artístic Sitesize.

+info: http://www.etsav.upc.edu/

   
   
 

Venezia, Catalunya 2009. La Comunitat inconfessable, projecte de Catalunya per a la Biennale di Venezia

L'Institut Italià de Cultura ha acollit aquest dimarts 24 de març la presentació oficial de Venezia, Catalunya 2009. La comunitat inconfessable, el projecte amb què Catalunya es presentarà el proper mes de juny a la 53a Exposició Internacional d'Art de la Biennale di Venezia. El comissari d'aquest projecte és Valentín Roma, qui va ser escollit per un jurat internacional nomenat per l'Institut Ramon Llull, responsable de la participació catalana a la Biennal. El pavelló català s'ubicarà al Magazzini del Sale número 3 dins la secció dels Eventi collaterali.

+info: dossier de premsa

   
   
  Next presentation::
::::::::::::::::::::::::::::::
Sitesize (Ed.) 2008: 'SIT Manresa, Territorial Interpretation Service'

The SIT Manresa project, the origin of this book's title, is also the connecting thread
and starting point of this editorial project.

>>Athens
December 20th
in the context of: "Negotiating the Un-built: Interdisciplinary Interactions on Space and Democracy", Seminary organized by Sarcha and The Byzantine and Christian Museum.
http://www.byzantinemuseum.gr/unbuilt/unbuilt.htm

>>Instanbul
December 25th, 18.30pm
in the context of Platform Garanti Contemporany Art Center
http://www.platformgaranti.blogspot.com/

+info:SIT Manresa Book

   
   
  DEBATS Barcelona
Servei d’Interpretació Territorial

Dissabte 25 d'octubre, 20h
Espai Social Magdalenes
c/Magdalenes 13-15 <Metro Urquinaona>


Com construir el barri des de baix?
En un context on la participació ciutadana és instrumentalitzada com a legitimadora d'un urbanisme neoliberal homogeneitzador, considerem necessari obrir espais de debat i trobada on generar visions compartides sobre aquells dispositius (polítics, culturals i pedagògics) que ens permetin definir conjuntament quin barri i quina ciutat volem viure, i de quins mitjans ens dotem per assolir-ho.
llegir +


convoca: Espai Social Magdalenes i Sitesize

+info:www.magdalenes.net
   
   
 

Espai urbà, Espai Ciutadà

Jornades de debat sobre la ciutat contemporània des de la perspectiva de l'acció dels seus habitants, representada per iniciatives ciutadanes i projectes socioculturals d'Alemanya i Catalunya que ens parlaran tant del context sociopolític en el qual sorgeixen, com de les seves formes d'entendre la vida a la ciutat.

Divendres 17 d'octubre a les 19h
Producció cultural i creació d'espais i identitats comunitaris
Mathias Heyden, fundador de ISPARA (Institut d'estratègies d'arquitectura participativa i apropiació d'espais)
Sitesize, plataforma de projectes basats en la col·laboració que tracten problemàtiques de la metròpolis contemporània

Goethe-Institut Barcelona
C/Manso 24-28

+info:www.goehte.de

   
   
 

Valentín Roma guanya el concurs de comissari per al projecte de Catalunya a la Biennal de Venècia 2009

Valentín Roma ha estat el comissari guanyador del concurs internacional que l’Institut Ramon Llull ha convocat per elaborar el projecte del pavelló de Catalunya a la 53a Biennal d’Arts Visuals de Venècia 2009. El projecte inclou obres de Pedro G. Romero, Technologies to the People i Sitesize.
llegir +

+info:www.llull.cat

   
   
 

DEBATS
SIT Manresa
Servei d’Interpretació Territorial

DEBATS és una iniciativa de taules rodones a partir de la publicació "SIT Manresa, Servei d'Interpretació territorial" (Sitesize Ed.). L'objectiu és contrastar i aprofondir en alguns dels temes i objectius del llibre en un format obert per tal de crear un forum de discussió. Es convida a participar als seus autors, així com a col·lectius i persones que treballen en cadascún dels contextos locals on ténen lloc les convocatories. Iniciem el programa amb:


DEBATS Barcelona
Dimecres 17 de setembre, 19h
Llibreria La Central
Baixada de la llibreteria, 7 08002 Barcelona
Imaginació ciutadana, participació creativa
convoca: Llibreria La Central del Museu d'Història de la Ciutat

Debat amb:
Joan Roca, director Museu d'Història de la Ciutat
Itziar Gonzalez, regidora de Ciutat Vella
Grup de Participació, col·lectiu veïnal
Francesc Muñoz, geògraf
Joan Vila-Puig i Elvira Pujol, editors Sitesize

DEBATS Sabadell
Dijous 18 de setembre, 19h
Alliance Française de Sabadell
C/ de Sant Joan, 35 08202 Sabadell
Elements culturals de debat sobre la ciutat i el territori
convoca: Alliance Française i Acció Cultural Metropolitana

Debat amb:
Eduard Masjuan, historiador
Bernat Lladó, geògraf
Joan Vila-Puig i Elvira Pujol, editors Sitesize

+info:Difusió DEBATS

   
   
  Presentació dels llibres:
Art, experiències i territoris en procés, editat per Idensitat,
SIT Manresa, Servei d'Interpretació Territorial, editat per Sitesize


Priorat Centre d'Art
Dissabte, 5 de juliol de 2008, 19h
Teatre Flor de Maig (Gratallops)


+info:www.prioratcentredart.cat/
   
   
  Sitesize i la Fundació Territori i Paisatge
tenen el plaer de convidar-vos a la presentació del llibre:


‘SIT Manresa
Servei d’Interpretació Territorial’

Data: Dijous 5 de juny de 2008 a les 12.30h
Lloc: L'Entresòl de la Pedrera, Obra Social Caixa Catalunya
Passeig de Gràcia 92, Barcelona


>Intervindran:
- Jordi Sargatal, director de la Fundació Territori i Paisatge
- Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge
- Iván Orellana, Urbmedia
- Joan Vila-Puig i Elvira Pujol, Sitesize Editors

Amb la participació de Berta Sureda gerent de l’Entitat Autònoma de difusió Cultural, Miquel Molins director de la Fundació Banc Sabadell, Ramon Parramon director d’Idensitat, Javier Rodrigo (educador i investigador), Xavier Oliveras i Francesc Muñoz (geògrafs).
   
   
 

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació pública del llibre:
SIT Manresa, Servei d’Interpretació Territorial

Data: 15 de maig de 2008 a les 19h
Lloc: Centre Cultural el Casino, Pg. Pere III, 27 Manresa


>Intervindran:
Sònia Díaz Casado, Regidora de drets de Ciutadania, la Regidoria de Cultura, els responsables d'Idensitat i Sitesize, editors del projecte
Amb la participació de Xavier Oliveras (geògraf) i Javier Rodrigo (especialista en pedagogia crítica).

La presentació vol ser un retorn del treball realitzat a la ciutat de Manresa i especialment a totes les entitats, col·lectius i persones que van col·laborar i sense els quals no hagués estat possible el seu desenvolupament. D’entre tots ells destaquem: l’Associació Cultural El Galliner, Casal de Joves la Kampana, AV Escodines i Viladordis, Federació d’associacions de veïns de Manresa, Jove Cambra de Manresa, Museu Comarcal, Museu de la Tècnica, Escola d’Arts, Can Font, Centre d’Interpretació de la Sèquia, Respectem el Pla de Bages, IES Guillem Catà i IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada i l’Escola Agrària de Manresa.

   
   

"SIT Manresa, Servei d'Interpretació Territorial"
Edita: Sitesize


Descripció: L’experiència SIT Manresa, que dóna nom a aquest llibre, és també l’element articulador i el punt de partida d’aquest projecte editorial. Els textes que s’inclouen sumen col·laboracions i sinergies de persones d’àmbits en les quals el treball cultural i artístic sobre el territori troba el seu millor complement: la geografia, el paisatge, la participació ciutadana, la gestió del coneixement, la pedagogia, la gestió cultural….


+info:SIT publicació

   
   
  "Contrapolis; or, Creativity and Enclosure in the Cities"
Organised by Marina Vishmidt
with the support of the Jan van Eyck Academie, NAi and the Poortgebouw

Two days of workshops, discussions, walks, presentations, installations and screenings that articulate approaches and experiences around the contentious nexus of culture and urban regeneration in Rotterdam, Amsterdam, London, Glasgow and Barcelona. It will take place on the 26th and 27th of March 2008.

Workshop 2 – Informality and Ideology
moderated by Maria Theodorou and Marina Vishmidt
presentations by Anthony Iles, Maria Theodorou and Sitesize


+info:
www.enoughroomforspace.org/projects/view/15
   
   
  CALLE BARCELONA
IMAGINARIOS CRUZADOS

Sitesize + Marcelo Porta
Un projecte sobre el valor de la creació, l’acció cultural autònoma i la seva presència política a la Ciutat.

Intervenció dins de l’exposició:
DON’T BELIEVE THEM / NO ELS CREGUIS / NO LES CREAS
29/1 a 2/3 de 2008
Comissari: Valentín Roma
Capella de l’Antic Hospital de la Santa Creu. Hospital 56, Barcelona

+info:callebarcelona.pdf
   
   
  Taller LÍMITS
Condició i Acció Cultural Metropolitana

26 de novembre a 11 de desembre 2007
Explorar els límits de la ciutat extensa. Assumir el territori metropolità com una àmbit que cal definir culturalment. Aportar propostes creatives a la identitat imprecisa de la ciutat difusa. Partir del concepte de LÍMIT com una referència
Taller pràctic d’apostes creatives, que es complementa amb tot un seguit de presentacions, debats, ponències, visites, recorreguts...

Conducció de les sessions de treball: ISAÍAS GRIÑOLO (artista visual)
Direcció i coordinació: ANNA RECASENS + SITESIZE
Activitat vinculada a ON BCN. Observatori Nòmada Barcelona

Inscripcions fins el 20 de novembre
al mail: ramonedam@ajsabadell.cat
Centre de Producció i Creació Artística L’Estruch
C. de Sant Isidre, 140. 08208 Sabadell

+info:tallerlimits.pdf
   
   
  Arts Visuals, proximitat i educació
alguns escenaris per a la producció compartida
Jornades per a tècnics municipals d'arts visuals
Granollers, 26 i 27 de novembre de 2007
Taula rodona amb la participació de Sitesize
   
   
  Consulta Popular Pla d'usos del Castell de Sentmenat
Per poder definir les propostes més adients pels futurs usos que
tindrà el Castell, es realitzarà una Consulta oberta a tota la ciutadania de Sentmenat. La Consulta consisteix en sessions de taller que permeten aportar i enllaçar elements de reflexió, per finalment concretar propostes.

Taller dirigit per Sitesize i coordinat per la Diputació de Barcelona

+info: www.ajsentmenat.es
   
   
  COSMOPOLITIQUES,
Cahiers théoriques pour l'écologie politique

nº15 Esthétique et espace public
Article de Sitesize:
Récuperérer la ville: transformations urbaines et mobilisations à Barcelone.

+info: www.cosmopolitiques.com/
   
   
 

La escuela de Bellas Artes de la Universidad Arcis y la Revista SPAM_arq invitan a conversar al colectivo Sitesize

Presentación: Francisco Sanfuentes y Sebastián Vidal
Jueves 16 de agosto, 19.00h
Sala Jorge Müller, Universidad ARCIS
Santiago de Chile

+info: www.spam-arq.cl/index2.html

   
   
 

Barcelona Toolbar
Pasaje Chile, imaginarios cruzados
Propuesta de Sitesize + Marcelo Porta para Barcelona Toolbar, en Matucana 100 _Santiago de Chile.

   
   
 

"S.A. (SU) CIUDAD ANÓNIMA"
Mesa redonda sobre Ciudad y prácticas artísticas
Intervención de Rizoma (Málaga) y Sitesize (Barcelona)
Sala Callejón de los Bolos. Jerez de la Frontera, 21 de junio


+info: www.suciudadanonima.com

   
   
 

Processos de participació ciutadana en l'ordenació del paisatge
Seminari organitzat per l'Observatori del Paisatge
Intervenció de Sitesize
Girona, 1 de juny de 2007


Procesos de participación ciudadana en la ordenación del paisaje
Seminario organitzado por el Observatori del Paisatge
Intervención de Sitesize
Girona, 1 de junio de 2007

+info: www.catpaisatge.net/cat/index.php

   
   
  "Lugares Inclusivos e Espaços Criativos"
Centro de Acolhimento de Refugiados do CPR, Bobadela
24-25 Maio 2007

Projecto “LINKS: Capital Social e Inovação - As Redes na Promoção do Desenvolvimento Local”
Intervención de Sitesize en el Seminario
Centro de Estudos Geográficos da Universidade de Lisboa
   
   
 

"Environnement, engagement esthétique et espace public"
9-10-11 mai 2007.
Organitza: Ladyss « Dynamiques sociales et recomposition des espaces Intervenció de Sitesize
Université de Nanterre, Paris 10

+info: www.ladyss.com/actualite.php

   
   
 

RIERES I RAMBLES
Roaming ultraBarcelona/ Osservatorio Nomade

   
  L'experiència artística del paisatge
Taula rodona: El paisatge sota el filtre artístic
Perejaume, Joan Vila-Puig i Lluís Llobet
28 de març de 2007 - CCCB - Barcelona
Dins del curs La cultura del Paisatge
de l' Institut d'Humanitats de Barcelona

La esperiencia artística del paisaje
Mesa redonda: El paisaje bajo el filtro artístico
Perejaume, Joan Vila-Puig y Lluís Llobet
28 de marzo de 2007 - CCCB - Barcelona
Dentro del curso La cultura del Paisaje
de l' Institut d'Humanitats de Barcelona
   
   
  LOW COST LANDSCAPES / Paisatges de baix cost
Participació de Sitesize en el Seminari Internacional
Girona, 12-21 de març 2007

LOW COST LANDSCAPES / Paisajes de bajo coste
Participación de Sitesize en el Seminario Internacional
Girona, 12-21 de marzo 2007
   
   
  Explorazioni dell'ultima città/ the real sessions
Barcelona/Madrid
23 febrero 2007. Intervención de Sitesize y pase del video Ciutadans22@
MAXXI - Museo nazionale delle arti del XXI secolo - Roma

+ info: www.commonground.it/romalab
   
   
 
   
   
  SEMINAIRE
Les mobilisations environnementales et le recadrage de l’expérience esthétique

Environmental mobilization and reframing of the aesthetic expérience
23 novembre 2006. Intervención de Sitesize
Université de Nanterre Paris 10
   
   
  Interacció 2006. Polítiques culturals de proximitat
Diversitat i proximitat, presentació de casos i experiencies
Dijous 26 d'octubre. Presentació de Sitesize
Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC)
Diputació de Barcelona
Barcelona, 24 – 27 d’octubre de 2006

+info: www.diba.cat/cerc/interaccio2006.asp
   
   
 

REINVENTA LA CIDADE
Santiago de Compotela, 21 y 22 de septiembre del 06
A Chocolataría. Espazo de Experimentación e Creación Contemporánea

21de septiembre: Presentación de Sitesize,
Reinventar la ciudad desde el conocimiento colectivo

+info: www.achocolataria.com

   
   
 

Trans_Art_06
LABORATORI DE PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES

que té lloc a l’Illa Fort Pienc i a l’Espai Jove de l’Eixample de setembre de 2006 a febrer de 2007.
Participació de Sitesize a Trans_Art amb el projecte
"Escriure un llibre_comunicar espais de llibertat"

Trans_Art_06
LABORATORIO DE PRACTICAS ARTÍSTICAS

que tiene lugar en la Illa Fort Pienc y en el Espai Jove de l’Eixample de septiembre de 2006 a febrero de 2007.
Participación de Sitesize en Trans_Art con el proyecto
"Escribir un libro_comunicar espacios de libertad"

+info: www.trans-artlaboratori.org

   
   
 

Presentación de Sitesize en Interferencia 06
Arte y Ciudad: Espacio real/ Espacio imaginado
Miércoles 12 de julio a las 18.00h

Ciclo de conferencias y debates: "Arte público/ Ciudad interferida"
Espacio cultural Caja Madrid, Pl. Catalunya

   
   
 

Nova sessió "REpensar Barcelona - REcuperar la Ciutat"
La desintegració de la ciutat: gentrificació, brandificació... urbanalització

Convidats: Francesc Muñoz i Franco La Cecla
>Dimarts 23 de maig, 19:30h -lloc: Ateneu Llibertari de Sants
C/Maria Victoria , 10 <M> Plaça de Sants


+info: www.repensarbarcelona.org

   
   
  Socialart.net
Creativitat i funció social a la xarxa
Seminari-debat, dijous 18 de maig, 18h, Caixaforum
Espai de visionat, del 16 al 31 de maig, Espai 0
documental sobre treballs de net-art de contingut social (amb la participació de Sitesize)

Socialart.net
Creatividad y función social en la red
Seminario-debate, jueves 18 de mayo, 18h, Caixaforum
Espacio de visionado, del 16 al 31 de mayo, Espai 0
documental sobre trabajos de net-art de contenido social (con la participación de Sitesize)


+info: www.mediatecaonline.net/socialart/
   
   
  Paisatges en transformació - Taller d'experiències
Dijous, 4 de maig
18.00 h CCCB 
Presentació del projecte S.I.T. Manresa (Servei d'Interpretació Territorial)

Dins el curs del CUIMPB: PAISATGES EN TRANSFORMACIÓ,
Data: del 2 al 5 de maig
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
   
   
 

Cuestionando el arte público: proyectos, procesos y programas
JORNADAS DE DEBATE | ESPACIO DE DOCUMENTACIÓN

Centre d’Art Santa Mònica-Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona
27 de abril_18h
PROYECTOS DESARROLLADOS EN IDENSITAT 05
PROYECTOS Y PROCESOS A DEBATE

28 de abril_18h
LUGARES, PROGRAMAS Y PROCESOS A DEBATE 

programa completo: www.idensitat.org

   
   
 

S.I.T.Manresa
>Exposició IDENSITAT:

Presentació dels projectes desenvolupats en l'edició de Idensitat 05.
-del 24 de març al 23 d'abril.
Centre Cultural El Casino. Passeig de Pere III. Manresa

>Exposición IDENSITAT:
Presentación de proyectos desarrollados en la edición de Idensitat 05.
-del 24 de marzo al 23 de abril.
Centre Cultural El Casino. Passeig de Pere III. Manresa

   
   
  S.I.T.Manresa

Fase de difusió: Accions amb entitats i centres d'ensenyament de Manresa i el Bages.
- un programa d'accions en l'espai públic en el context social i cultural de Manresa.
- accions d'anàlisi i comprensió del creixement urbà, amb entitats locals i associacions de la ciutat.
- treballar amb institucions educatives i centres d'ensenyament la relació entre pedagogia i el projecte artístic desenvolupat.


Fase de difusión: Acciones con entidades y centros de enseñanza de Manresa y la comarca del Bages.
- un programa de acciones en el espacio público en el contexto social y cultural de Manresa.
- acciones de análisis y comprensión del crecimiento urbano, con entidades locales y asociaciones de la ciudad.
- trabajar con instituciones educativas y centros de enseñanza la relación entre pedagogía y el proyecto artístico desarrollado.
   
   
  Paisatgisme ARA
Art_Cultura_Territori

Cercar noves mirades en el paisatge contemporani, per interpretar el territori del Vallès en la seva transformació actual i futura.

dissabte 21/01/06
>>Itinerari_Recorregut, sortida: 10h. estació F.G.C. de Sant Quirze.

dissabte 28/01/06
17.30h.>>Visita guiada_Casa Vila-Puig
18.30h. >>Taula rodona:“Paisatgisme ARA”
Debat d’experiencies sobre el paisatge actual:
definició cultural i formes d’intervenció.
Participants:
_Ramón Parramón. Artista Visual.
_Francesc Muñoz. Geògraf, professor de la UAB
_Pere Vidal. Arquitecte, treballa com a urbanista.

lloc: “Casa de Cultura Vila-Puig”
c/Pintor Vila-Puig, 43 Sant Quirze del Vallès. <F.G.C.> Sant Quirze

   
   
  Anuari Territorial de Catalunya 2004

Iniciativa de SCOT (Societat catalana d'ordenació del territori) sobre els temes territorials més significatius de l'any, amb el punt de vista dels diferents agents implicats. Recull dels principals projectes, lleis i transformacions d’àmbit territorial que han estat objecte de notícia, estudi, debat i sovint també conflicte. Inclou entre altres les transformacions urbanes de la Illa Robadors a Barcelona amb menció de la Coordinadora contra l'especulació del Raval i Sitesize.

presentació 1 de desembre a les 19hores
a la sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans
(C/Carme 47, Bcn)
   
   
 

Foro d'hivern 2006:
"CROSSED BUZZES.
Contemporary Architecture and Urban Scenes".
Observatori d'Arquitectura Contemporània de la Escuela Técnica Superior de Arquitectura ESARQ

Presentació de Montse Romaní + Sitesize
Dijous 12-1-06 a les17:30h

   
   
  Can Font :: Odissea a la Nau 21
novembre 05 (veure programa)

Durant tot el mes de novembre, el complex fabril en actiu més antic de Barcelona obre portes sota el lema "Made in Can Ricart" per a donar a conèixer i posar a debat públic el seu patrimoni, que no és sols el recinte, que ho és també l'activitat industrial i creativa que s'hi desenvolupa.

Divendres 18
16.00-20.00 Trobada-debat d'espais creatius ::
Dissabte 19.
Jornades de treball
Dimarts 22.
Can Ricart :: una proposta de qualitat pel veïnat ::
23, 24 i 25.
Hangar Obert :: La ciutat desitjada ::
   
   
  REPTES I NECESSITATS SOCIALS DE LA CIUTAT
Taula Rodona: Ciutadania i espai públic
Dilluns, 12 de desembre
18.00 h CCCB 
Moderador:  Josep Maria Llop
Participants: Manuel Delgado, Universitat de Barcelona, Nadja Monnet. Institut Català d'Antropologia,  Elvira Pujol, Jornades Re-Pensar Barcelona,  Mónica Oliveras.  Arxiu Europeu de l'Espai Públic del CCCB

Dins el curs del CUIMPB: CIUTATS, EN (RE)CONSTRUCCIÓ, necessitats socials, millora de barris i nous instruments de transformació urbana. (veure programa)
Data:12, 13 i 14 de desembre
Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
   
   
 

Desenvolupament Cultural Comunitari [DCC] (veure programa)
Jornades Internacionals de DCC Granollers_ Bloc I
Del 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2005 (Granollers)

dilluns 31 d’octubre, 10.00 – 11.00 h
Presentació Sitesize: Imaginaris urbans i desenvolupament comunitari.

Desarrollo Cultural Comunitario [DCC] (ver programa )
Jornadas Internacionales de DCC Granollers_ Bloc I
Del 28 de octubre a 1 de noviembre de 2005 (Granollers)

Lunes 31 de octubre, 10.00 – 11.00 h
Presentación Sitesize: Imaginarios urbanos y desarrollo comunitario.

   
   
  Taller SIT Manresa

> 20, 21 i 22 d'octubre de 2005.
> de 10 a 14h.
> Centre Cultural El Casino. Pg Pere III, 27. Manresa
> Inscripció fins el 15 d'octubre

Un conjunt de trobades per introduïr el desenvolupament del projecte S.I.T., en relació a   les formes de reconeixement, representació i difusió de l'experiència del territori   que ens proporciona la cultura visual .

Un conjunto de encuentros para introducir el desarrollo del proyecto S.I.T., en relación a las formas de reconocimiento, representación y difusión de la experiencia del territorio que nos proporciona la cultura visual.

   
   
  L'Art una Re-acció Transformadora
Societats en trànsit, memòria i futur


Universitat Catalana d'Estiu, Prada de Conflent
Del 22 al 26 d'agost de 2005- participació de Sitesize en el seminari.
   
   
 
   
   
  IDENSITAT. CALAF / MANRESA 05-06

Projectos de intervención crítica e interacción social en el espacio público.
El proyecto de Sitesize S.I.T. Manresa (Servicio de Interpretación Territorial) ha sido seleccionado en la convocatoria IDENSITAT 05.
   
   
  REpensar Barcelona - REcuperar la Ciutat

Jornades obertes de debat d'abril a juliol 2005,
organitzades per diferents col·lectius de Barcelona, amb la intenció de realitzar un debat conjunt sobre la situació actual de la ciutat i la necessitat d'una implicació ciutadana.
Reflexionar, debatre, transmetre....sentir la ciutat.

Jornadas abiertas de debate de abril a julio 2005,
organizadas por diferentes colectivos de Barcelona, con la intención de realizar un debate conjunto sobre la situación actual de la ciudad y la necesidad de una implicación ciudadana.
Reflexionar, debatir, transmitir...sentir la ciudad.
   
   
 

REVISITANT ELS PAISATGES DE VILA-PUIG
Capital Simbòlic i definició Cultural del Paisatge.

Exposició sobre una mirada actual sobre els indrets on pintà paisatges el pintor Vila-Puig (1890-1963), així com una reflexió sobre el paper de la definició cultural en el paisatge contemporani.

Una exposición con una mirada actual sobre los paisajes donde pintó el pintor Vila-Puig (1890-1963), así como una reflexión sobre el papel de la definición cultural en el paisaje contemporáneo.

Exposició en ocasió de l'obertura a Sant Quirze del Vallès
Casa de Cultura Vila-Puig
del 20 de juny al 8 de gener de 2006.
Carrer Pintor Vila-Puig 45, Sant Quirze del Vallès.

   
   
  Jornades culturals: AL LIMIT
Dissabte 11 de juny 2005_ Olesa de Montserrat

Participació de Sitesize, 20h a Ca l'Isard, nau 1B del polígon Vilapou.
   
   
 

Presentación: Tour Cooperador (Media Space Invaders Report) y Ciutadans 22@ (Poble9)

Jornadas "Konzeptz für eine humane Stadt"
(Conceptos para una ciudad mas humana)
30 de Mayo -3 de Junio 2005_ Leipzig/Berlín

   
   
  Jornades REpensar Barcelona- REcuperar la ciutat

Participació de Sitesize en la sessió nº8, conjuntament amb Connie Mendoza (aavc) i Susana Noguero (Platoniq)

Dijous 19 de maig 2005, La Fera, Santa Àgata 26 Barcelona.
   
   
 

PAISATGES DE LA REPRESENTACIÓ CULTURAL
(Representar el Ripoll a Sabadell)
4 de maig Casal Pere IV, Sabadell

Conferència de Sitesize, en les V Jornades de Difusió del Patrimoni del Riu Ripoll. Organitzades per "Amics del Ripoll"

   
   
  BON PASTOR. "Vida de barri- vida de lluita" 
Divendres, 29 d'abril 2005 a les 18:30h
Al Centre Cívic del Bon Pastor.
Pg.Enric Sanchis, 12

-Conferència:
"Vida de Barri- vida de Lluita"
a càrrec de MANUEL DELGADO, Professor d'Antropologia de la UB.
-Es projectarà el Video:
"AQUÍ FALTA UNA CASA, ¿QUIÉN SE LA LLEVÓ?"
Elaborat pel col·lectiu TALLER CIUTAT COOPERATIVA.
-Exposició fotogràfica:
"MEMÒRIA D'UN BARRI QUE ELS ESPECULADORS DE LA CIUTAT AVIAT DESTRUIRAN"
Fotos de CAROLA PAGANI.
   
   
 

FOTOGRAFIA I PAISATGES DE LA CONTEMPORANEÏTAT
4 de març 2005. Ronda Oest _Sabadell.
Taller recorregut dins del Seminari organitzat per l’Escola Superior de Disseny ESDI –Sabadell.

FOTOGRAFIA Y PAISAJES DE LA CONTEMPORANIEDAD
4 de marzo de 2005. Ronda Oest _Sabadell.
Taller recorrido dentro del Seminario organizado por la Escuela Superior de Diseño ESDI –Sabadell

   
   
 

"AIRE INCONDICIONAL":: Intervenció i disseny expositiu de l'exposicio "Aire Incondicional" per a Platoniq. Centre d'Art Shedhalle Zurich. 14 febrer- 04 abril 2004.

Intervención y diseño expositivo de la exposición "AIRE INCONDICIONAL" para Platoniq. Centro de Arte Shedhalle Zurich. 14 de febrero - 04 abril 2004.

   
   
 

BARCELONA: UN MODEL QUE S'ENSORRA 
Del "model Barcelona" a la Barcelona real

PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA VEÏNAL DE BARCELONA
Manuel Delgado
Santiago Lopez Petit
Bernat Muniesa

En motiu de la presentació del llibre de M. Delgado, Elogi del vianant (Edicions de 1984)
0: Presentació- inici de les Jornades:
REpensar Barcelona - REcuperar la Ciutat

Jornades de debat obertes, abril - juliol del 2005

Dijous, 3 de març de 2005 (19 h.)
Ateneu Barcelonés , Canuda, 6 - Barcelona

   
   
  PARK ATTACKS!::
Observatori d'experiències desenvolupades en diferents espais públics (Forat, Rambla Prim, ParcCentralPark...)
a la Sala Picasso del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya l'exposició
¡Park Attacks! - fins el 29 de gener.
   
   
 

TALLER CIUDAD COOPERATIVA - TOUR COOPERADOR::
Dentro de las jornadas "Media Space Invaders 2" , organizado por Platoniq, en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona. Días 4-6-8-13 de octubre de 2004.

Tour Cooperador:: día 15 de octubre de 2004.

Dins de les jornades "Media Space Invaders 2" , organitzat per Platoniq, al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona. Dies 4-6-8-13 d'octubre 04

Tour Cooperador:: dia 15 d'octubre de 2004.

   
   
 

PARcCENTRALPARK::
ParcCentralPark es la reapropiación como espacio público de un terreno abandonado en el barrio del Poblenou. Los vecinos de este barrio de Barcelona, junto con entidades sociales y artísticas, quieren reclamar el espacio público para su uso colectivo y, para ello, han decidido construir su propio parque antes de esperar a que las autoridades decidan conceder el permiso, y así celebrar el Parc Central.
La apertura del ParcCentralPark será los días 29 y 30 de mayo. Un día de construcción y un día de celebración. Os invitamos a todos a conocer el nuevo parque y a realizar allí vuestras propias ideas.

Diumenge 30 de maig:: la pre-estrena del video documental Ciutadans 22@ prevista en el solar del parc central es traslladà , degut al desallotjament del parc per part de la guardia urbana al "Casal Octubre" amb la Coordinadora contra el 22@ i veïns del barri.

   
   
 

CIUTADANS 22@
Està disponible l'edició en format DVD del documental./ Disponible la edición en DVD. Versió Original / V.O.subtítulos en castellano / O.V. english subtitles.

Properes projeccions públiques / Próximas proyecciones públicas:

--Dijous 13 de gener 2005, 21, 30h. La Reina de Africa (Bolivar, 10)
Organiza: Grup de treball d'etnografia dels espais públics i Contraplano, Laboratori d'acció documental.
--Dissabte 25 d'octubre, 20h. Ateneu del Xino (C/Robadors, 29).
--Divendres 10 de setembre, 22h. ParcCentral Park. cinema a l'aire lliure (Diagonal-PereIV, Poblenou)

   
   
 

Projecció del documental:: CIUTADANS 22@
ITACA::

diumenge 4 de juliol a les19h.
ITACA (Cooperativa Gastronòmica i Cultural)Pallars 230, Poblenou

   
   
 

ARRAONA:: Articles i entrevista de sitesize en el nº 27(desembre 03) de la revista Arraona dels Museus Municipals de Sabadell, dins del dossier monogràfic dedicat al Riu Ripoll.

Artículos y entrevista de sitesize en el nº 27 (diciembre 03) de la revista Arraona de los Museos Municipales de Sabadell, dentro del dosier monográfico dedicado al Río Ripoll.

   
   
 

fecha: jueves 4 de diciembre de 2003 a las 19:00h
lugar: Auditorio de l' Escola Municipal d' Art Illa, carretera de Barcelona, 208 bis (Sabadell) FGC: Sabadell-Estació

   
   
 
   
   
 

VALLS-T :: turisme i identitat. Exposició a La Capella de Sant Roc de Valls (Tarragona). 30 de maig a 27 de juliol 2003.

   
   
 

POBLE 9:: open air. Streaming realitzat el 20 de maig de 2003 des de la cruïlla Diagonal/Pere IV amb sitesize.net, l' associació d' afectats 22@ i persones expropiades de la zona. Activitat realitzada dins de les jornades "media space invaders" organitzades per Platoniq i Florian Scheneider.

Open air. Streaming realizado el 20 de mayo desde el cruce Diagonal/Pere IV con sitesize.net, la asociación de afectados 22@ y personas expropiadas de la zona. Actividad realizada dentro de las jornadas "media space invaders" organizadas por Platoniq y Florian Scheneider.